A munkahelyi szórakozás fontossága + 3 legfontosabb tipp

Mindannyian hallottuk a híres Mark Twain idézetet: „Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod” De azt is tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni.

 

Sokkal könnyebb. A föld legjobb munkáinak is vannak napjai vagy hetei, amelyek szlogennek számítanak.

Ennek a valóságnak az elismerése azt jelenti, hogy fel kell ismerni azt a tényt, hogy minden munkahely élvezete elengedhetetlen. Ennek az örömnek a megszerzése és megosztása azt jelenti, hogy szórakoztató dolgokat vezet be a munkájába, tekintet nélkül szerepére, hivatali idejétől vagy iparágától.

A játékok és a szórakozás hihetetlenül sokat tesz a pszichológiánkért: William Fry amerikai pszichiáter szerint a nevetés és a szórakozás aktívan csökkenti a stresszt azáltal, hogy csökkenti a kortizol hormon szintjét. A munkahelyi szórakozás aktív és rendszeres mérlegelésével a vállalatvezetők javítják a morált és megalapozzák a vállalati kultúra részét.

Egész életen át hiszek a szórakozás erejében a munkahelyen belül és kívül, akár öt testvéremmel új játékokat kitalálva, akár nevetést injektálva egy stresszes munkahelyi értekezletre, akár heti apróságokat juttatva a világ minden pontjára a Water Cooler Trivia segítségével.

A szórakozás bevezetésének legjobb és legegyszerűbb módja? Játékok. Összeállítottuk a legnagyobb slágereket arról, hogy a szórakozás miért olyan kritikus eleme az egészséges vállalati kultúrának, és ötleteket, hogyan lehet szórakoztatóvá tenni a csapatát.

4 fő ok arra, hogy aktívan szórakozzon a munkahelyen

1. A munkahelyi elszigeteltség és az alacsony morál növekszik

Nem kerülhetjük el: 2020 nehéz volt, és a HR vezetők ezt mindennap látják.  Az otthoni munkavégzés és a távbarát politikák fokozódó normalizálása fel fogja emelni az elszigeteltség leküzdésének szükségességét a kultúraépítő szórakozás révén.

A morál és az elszigeteltség nemcsak a globális járvány idején jelent problémát. Egy 2018-as Kaiser Permanente / Economist tanulmány kimutatta, hogy az ezredfordulók majdnem kétszer nagyobb valószínűséggel magányosnak érzik magukat, mint más munkavállalók.

A könnyed szórakoztató tevékenységek bevezetése biztos módja a morál növelésének. Ugyanebben a Lattice felmérésben a csapatok közel 25% -a aktívan vezetett be játékokat morálnövelés céljából. A morál témában az egyik válaszadó azt írta, hogy „a virtuális csapatebédek nagyon szórakoztatóak voltak a csapatunk számára”.

2. A szórakozás javítja a csapattársak közötti együttműködést

 

team-puzzle-work-01

Van egy új matematikai egyenletünk, amellyel valószínűleg nem találkozott az Algebra osztályában: 2 munkatárs x szórakozás = jobb együttműködés. És be tudjuk bizonyítani ... (drámai szünet) ... a tudomány segítségével!

A kutatás kimutatta, hogy a munkahelyi barátokkal rendelkező alkalmazottak kétszer nagyobb eséllyel vesznek részt, mint azok, akiknek nincsenek barátjuk a munkahelyen. Ez az elkötelezettségi szint közvetlen hatással van a munka szinte minden aspektusára.

Vezetői tanácsadó és a New York Times bestseller szerzője, Annie McKee szerint a barátság az egyik kulcsa annak, hogy boldog legyen a munkahelyén.

„A mai szervezetekben az egyik legártalmasabb mítosz az, hogy nem kell barátnak lenni munkatársaival. A józan ész és az emberekkel és a vállalatokkal töltött évtizedes munkám pont az ellenkezőjét mutatja. A szeretet és a munkahelyi összetartozás érzése ugyanolyan szükséges, mint a levegő, amelyet belélegzünk. ”

A szórakozás és a pozitív érzelmek valószínűleg fertőzőbbek a munkahelyen, így a szórakozás hatása az irodán keresztül hullámzik. A Yale University School of Management tanulmányából kiderült, hogy a munkacsoportok körében a vidámság és a melegség terjed legkönnyebben, míg az ingerlékenység kevésbé fertőző.

A szórakozás fertőzősége azt jelenti, hogy a játékok és az öröm munkahelyi bevezetése barátságokat építhet ki, amelyek javítják a munkavállalók elkötelezettségét és a munkával való elégedettséget.

3. A szórakozás lebontja a kialakult szervezeti hierarchiákat

 

team-members-playing-chess-01

A „ multi-teaming ” elterjedése ellenére a legtöbb alkalmazott még mindig csak az egész irodájának vagy vállalatának töredékét ismeri.

Szórakozás és játékok révén más alkalmazottakkal való találkozás felépíti az irodán belüli szociális hálót, és ennek a sűrűbb kapcsolati hálózatnak az előnyei megnyilvánulnak, mint fokozott bizalom, mélyebb átláthatóság és nagyobb hajlandóság nyílt kommunikációra és együttműködésre.

Ennél is fontosabb, hogy a szórakozás és a játékok nagyszerű „ellaposítóként” szolgálhatnak, amelyek csökkentik az akadályokat az alkalmazottak között a különböző hivatali és időbeli szinteken.

Anekdota idő: első irodai munkahelyemen gyakornokként trivia kvízeket küldtem körbe szórakozásból, és ez lett a beszélgetésindító a beszélgetésekhez, amelyeket a tanácsadó cégem vezetőivel és partnereivel folytattam. Ez növelte az önbizalmamat, és lehetővé tette számomra, hogy hatékonyabban szólalhassak meg az üléseken, mintha feleslegesen megfélemlítenék a több időtartamú kollégáimat.

Az akadályok lebontása mellett drámai módon nagyobb valószínűséggel vannak magasan elkötelezett alkalmazottak is azoknak a csapatoknak, amelyek szórakozásnak vallják magukat.

Bonusly saját kutatása szerint a magasan elkötelezett alkalmazottak 95% -a azt állítja, hogy szórakoztató csapatban dolgozik, míg az aktívan kikapcsolódott alkalmazottak csupán 41% -a. 

4. Végül produktívabbá teszi a vállalatot

Bár elsőre kissé félrevezetőnek tűnhet, a munkanap szórakoztató időkkel való felbontása valóban eredményesebb eredményeket eredményezhet a csíkos társaságok számára.

Míg a bejegyzés tetején látható végzet-komor alacsony morális statisztika lökhárítónak tűnhet, a flipside édesebb: egy elkötelezettebb, magasabb morállal rendelkező csapat magasabb termelékenységhez vezet.

Itt van még egy tudomány, amely alátámasztja ezt a kultúraépítési stratégiát:

„Három különböző kísérleti stílusban a véletlenszerűen kiválasztott egyének boldogabbak vagy egy rövid (10 perces) vígjátékklip használatával, vagy italok és harapnivalók biztosításával. Ellenőrizzük, hogy ezek a módszerek boldogabbá teszik-e az alanyokat (teszik), majd megmutatjuk, hogy ezek az egyének körülbelül 12% -kal nagyobb termelékenységgel rendelkeznek, mint egy kontrollcsoport. "
-Daniel Sgroi, Boldogság és termelékenység: A boldog-produktív dolgozó megértése

Ez azt jelenti, hogy az egyének produktívabbak a saját munkájukban, ha boldogabbak, és a hatások összeadódnak csapat- és irodai szinten.

A Gallup által elvégzett metaanalízis szerint a munkavállalók elkötelezettségének felső kvartilisében lévő munkacsoportok 22% -kal magasabb jövedelmezőséggel és 21% -kal a termelékenység terén felülmúlják az alsó kvartilis egységeket. 

 

untangle-productivity-01

Tehát azt látjuk, hogy a boldogság fertőző és segít a munkahelyi barátságok kiépítésében. Aztán megerősítettük, hogy a munkahelyi barátságok elmélyítik a munkavállalók elkötelezettségét. Végül az erősebb munkavállalói elkötelezettség produktívabb vállalatokat jelent.

Mindennek a titka? Boldog, munkának megfelelő szórakozást hozhat a csapat hetébe.

3 tipp a szórakozás behozatalához a munkahelyre

1. Fontolja meg az „aszinkron” és a „szinkron” szórakozást is

A szervezett vállalati esemény logisztikai és társadalmi nyomása valójában stresszt és szorongást kelthet egyes munkavállalók számára: „ Fontos megjegyezni, hogy nem minden alkalmazott szeret szórakozni a munkahelyen, különösen akkor, ha ez egy csomagolt hivatalos mulatság, amelyben minden alkalmazott „állítólag” részt vesznek. ”

Ahogy a társadalmi események videokonferenciára helyezkednek át, és az elosztott csapatok sok időzónát vezetnek be egyetlen csapatba, nő egy koordinált társadalmi eseményhez való csatlakozás alternatív költsége, amikor az alkalmazottak otthon vannak a családjukkal. Ez azt jelenti, hogy minden eddiginél fontosabb az „aszinkron szórakozást” figyelembe venni, mint egy trivia versenyt, amelyet a hét folyamán bármikor rendeznek.

Az „aszinkron szórakozás” egy falat, tehát bontsuk le. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen „szórakozás különböző időpontokban, különböző emberek számára”.

 

virtual-team-meeting-01

A hagyományos boldog órák az irodához közeli bárban vagy a koordinált üdülési részek „szinkron szórakozás”, vagyis minden alkalmazott egyidejűleg van egymással. Elosztott csapatok esetén azonban a keleti part délután 5 órai virtuális boldog órája nem biztos, hogy olyan szórakoztató az időzóna-váltó munkavállalók számára Lengyelországban, amikor 23 óra van, és a gyerekek alszanak az ágyban.

A WFH-központú időkben az „aszinkron szórakozás” különösen fontos lehet, mivel az emberek közvetlen kompromisszumot kötnek otthoni életük (szeretteikkel töltött idő) és a munkahelyi események között. Fontolja meg az apróságokat, a közvélemény-kutatásokat és a szórakozásban való részvétel egyéb módjait, amelyek nem feltétlenül követelik meg, hogy mindenki ugyanazon a helyen tartózkodjon egyszerre, és amelyek bizonyos időtartamra nyújthatók. 

2. Ölelje át az internetet! Tele van munkahelyi szórakoztató forrásokkal

  • Online könyvek könnyű játéksablonokkal, például a Fun Virtual Team-Building Hassan Osman legnépszerűbb HR-írótól
  • Laza alkalmazások, mint például a Water Cooler Trivia vagy a Gamemonk
  • A következő listák bőven vannak: 7 csapatépítő tevékenység, amely valóban erősebb csapatokat épít, és 10 nagyszerű kultúraépítő tevékenység távoli csapatok számára

3. Nincs szórakozás monopóliuma

A csapatvezetők mindenkinél jobban tudják, mi készteti csapatukat. Ne féljen attól a gondolattól, hogy a saját kreativitására támaszkodva szórakoztatja a munkahelyet.

Nem kell megvárni a „hivatalos” mulatságot a vállalat Szociális Bizottságától, amikor bármelyik csapattárs trivia versenyt vagy jégtörőt hozhat a Zoom találkozóra.

Egy ötlet: beszéltess egy munkavállalót egy történetről, amely nemrég megnevettete. A szórakozás ezen „eseménytelen” elemeinek építése a kollégákkal való kapcsolat kialakításának és a kapcsolatok megerősítésének a módja. Ezenkívül tökéletes módja a példamutatásnak és a bizalmasabb és szociálisabb irodai kultúra bevezetésének.

 

ideas-productivity-01

Az egészet becsomagolva

Oliver Wendell Holmes orvos és szerző egyszer azt mondta: „ Nem hagyjuk abba a játékot, mert idősebbek vagyunk; öregszünk, mert abbahagytuk a játékot. ”

A szórakozás és a munka néha ellentétes pólusokban áll egyesek fejében, de nem kell.

A szórakozás megteremtésének apró módjainak bevezetése a végső nyereség. A vezetők és a csapatvezetők azért nyernek, mert elkötelezettebb és produktívabb munkaerővel rendelkeznek. Az alkalmazottak azért nyernek, mert képesek szabadabban kifejezni magukat a munkahelyen és javítani a munkahelyi morálon, miközben száműzik az elszigeteltség érzését.

 

Írta: Collin Waldoch

Elsőként szeretnél értesülni a legújabb állásokról?

Add meg a nevedet és email címedet mi pedig hetente elküldjük neked a legújabb állásajánlatokat!