7 HR tendencia amire érdemes odafigyelni 2021-ben

Új év van és a közelmúlt kihívásai ellenére az emberi erőforrások és a személyzet műveleteinek vezetőinek bőven van mire figyelniük 2021-ben!

A globális események miatt minden iparág óriási elmozdulásnak volt tanúja, és a HR-terület talán az egyik leginkább érintett volt. Gyorsan fejlődik és alkalmazkodik, megváltoztatva a munkavégzés módját. Most élünk ezzel a lehetőséggel, hogy elmélkedjünk az idei és az azt követő év trendjeiről.

A legfontosabb és legfrissebb információk eljuttatása érdekében megkérdeztük a felső HR vezetőket az iparág 2021-es trendjeivel kapcsolatos gondolataikról:

1. Újra összpontosít az emberi elemre

A csapatok nem működhetnek, ha nem gondoskodnak az embereikről. A HR felelőssége, hogy az egyéneket összpontosítsa és ez mindenkire vonatkozik a csapatban.

Ha napról-napra a feladatok húzzák a szervezet vállát, fontos, hogy emlékezzen a Humán Erőforrás és munkavállalók is az emberi kapcsolatokra. Az elmúlt hónapokban láttuk, hogy szükség van emberségünk felkarolására a munkában.

2020 megmutatta, hogy nincs fontosabb, mint az emberek. 2021-ben a munkáltatók újrarendezik az HR-t abban, hogy hogyan támogatják és ösztönzik embereiket. A cél nem csupán az emberek motiválása, hanem az is, hogy inspirálja őket arra, hogy a legjobb önmagukat dolgozzák fel.

–Ben Eubanks, a Lighthouse Research & Advisory kutatási igazgatója

 

team-1

Amikor az emberek a legjobb önmagukat hozzák dolgozni, akkor jobban elkötelezettek. Az elkötelezettebb munkavállalók pedig sikeresebb csapatokat jelentenek. 2021-ben a HR-nek még inkább azokra az emberekre kell összpontosítania, akik sikeres csapatokat alkotnak. Mindannyian megtanultuk kezelni a váratlan eseményeket, és ez az év biztosan meghozza saját akadályait, amelyek empatikus, emberközpontú gondolkodásmódot igényelnek.

"Noha sok ember van, előremutató, üzleti és technikailag hozzáértő HR-vezető, remélem, hogy 2021-et abban az évben fogjuk megélni, amikor a HR végül áttér a papírról a legfontosabbra az emberekre. És itt az egész HR-re gondolok. Reggel felébredsz és az első gondolatod a feladataidon van és nem az embereiden, akkor előbb alaposan át kell nézned magadon.
- Tracie Sponenberg , SHRM-SCP, SPHR, főtisztviselő a The Granite Group-nál

Mindannyian még mindig nagyon emberi akadályokkal és lehetőségekkel nézünk szembe. Ezek folytatódni fognak, miközben megbirkózunk a kudarcokkal, de visszapattanunk és újítunk is. Minden vállalkozás az eredetileg tervezettnél gyorsabban fejlődött, és ez az evolúció nem áll meg.

Bár soha nem térünk vissza a régi normális helyzetbe, a legfontosabb tendenciák onnantól kezdve visszatérnek, ha a pandémia ereje csökkent. A munka jövője még mindig a jövőben van meghatározva, [és] a digitális átalakulás nem csak a Zoom-al való találkozást foglalja magában. A HR fő kihívása 2021-re az lesz, hogy stratégiai, emberközpontú utat rajzoljon meg a valóban átalakult digitális vállalkozások felé.
–Jon Ingham, a Jon Ingham Stratégiai HR Akadémia igazgatója

Csapatok vezetőjeként vegye figyelembe Tracie Sponenberg alábbi kérdéseit:

  • Empátiával, kedvességgel, kiszolgáltatottsággal, együttérzéssel és szeretettel vezet?
  • Kemény beszélgetéseket folytat a sokszínűségről, az egyenlőségről, a befogadásról és az összetartozásról? És ennél is többet teszel ellene?
  • A munkahelyi jólétről beszél? Nemcsak a fizikai jólét, hanem a mentális egészség, az anyagi egészség és a társadalmi kapcsolatokról beszél?
  • Rendszeresen visszajelzést ad és kap?
  • Heves népvédő vagy, aki hajlandó az embereidet az üzleti élet elé állítani?

2. A legfontosabb funkciók automatizálása

 

survey-insights-png

2020-ban a HR vezetők azt a feladatot kapták, hogy irányítsák vállalatuk válaszait a többszörös válságokra, és most számtalan összetett követelmény végrehajtásával néznek szembe, amelyek a COVID-al kapcsolatos szabályokból erednek. Sokan el vannak borulva, ki vannak égve, és munkájuk egyszerűsítésének módját keresik. A költségvetés fellendülésével a HR-vezetőknek meg kell találniuk azokat a platformokat és szolgáltatásokat, amelyek segíthetnek racionalizálni és automatizálni a szerepük olyan aspektusait, amelyeknek már nincs idejük kézi végrehajtásra.
–Analiese Brown, PHR - alelnök, tehetség és kultúra a CampMindernél

A tavalyi év bizonytalansága és volatilitása előre nem látható bonyodalmakat okozott a HR-csapatoknak. Ráadásul sok csapatnak kevesebb csapattársa vagy erőforrása volt arra, hogy elvégezze a munkát.

Szerencsére új eszközök állnak rendelkezésre a korábban nehézkes funkciók megkönnyítésére. Legyen szó pofás ATS-ről, egy teljesebb funkcionalitású HRIS-ről vagy egy vonzó munkavállalói elismerési platformról, a megfelelő eszközök mindent megváltoztathatnak. Az intelligens HR-technikával való együttműködés biztos módja a csapat felkészítése a jövőre és az erőfeszítések fontossági sorrendjének meghatározása.

A HR tech stack fontosabb lesz, mint valaha. Az alkalmazottak összekapcsolására, inspirálására, jutalmazására és védelmére szolgáló eszközök segítenek a vállalatoknak kitölteni azokat a hiányosságokat, amelyeket a távmunka okozhat. A HRIS-rendszereknek ki kell fejlődniük, hogy találkozzanak az alkalmazottakkal (és a HR-csapatokkal) ott, ahol vannak - mindenhol! - és olyan módon, amellyel a mai munkaerő kapcsolatba akar lépni.
–Julie DeBuhr, az 1Password HR igazgatója

3. Bővített munkahelyi rugalmasság

A kutatások azt mutatják, hogy a rugalmas és távoli munkalehetőségek ma már a 2. legfontosabb tényezők, amelyeket az álláskeresők figyelembe vesznek egy új pozíció értékelésénél - a kompenzáció mögött. Ha a szervezetek valóban vonzani és megtartani akarják a kiemelkedő tehetségeket, akkor emberbarátabb és koncentráltabb politikákat fogadnak el, például az eredményekre és nem az órákra összpontosítva.
–Micole Garatti, a Fairygodboss B2B marketing igazgatója

Tavaly a legtöbb szervezet kénytelen volt alkalmazkodni az új munkamódszerekhez, legyen szó otthoni munkavégzésről, az alkalmazottakkal való kapcsolattartás további eljárásáról vagy az ügyfelek kiszolgálásáról.

A rugalmas és távoli munkamegállapodások az opcionális előnyökből sokak követelményévé váltak. Most, hogy a munkavállalók és az alkalmazottak látták az ilyen típusú munka előnyeit, ne számítson arra, hogy kevésbé lesz ez fontos ebben az évben.

2020 - az az év, amikor otthon dolgoztunk. Az alkalmazottak hajlandók (és képesek) reálisan dolgozni „bárhonnan”. A HR-nek / a vállalatoknak gyorsan kell cselekedniük annak érdekében, hogy foglalkoztatási egységeket hozzanak létre az államokon, akár az országhatárokon át, hogy megtartsák ezt a kiemelkedő tehetséget.
–Julie DeBuhr, az 1Password HR igazgatója

4. A munkakörtervezés prioritása

2021-ben a HR-szakembereknek a munkák tervezésére kell összpontosítaniuk. Mivel biztonságossá válik a helyszíni műveletekhez való visszatérés, a hibrid munka elterjedt lesz. Mint ilyen, a folyamatok értékelése kritikus fontosságú lesz annak biztosítása érdekében, hogy az alkalmazottak elérjék a kívánt eredményeket, miközben továbbra is elkötelezettek és kapcsolódnak egymáshoz, miközben mind a helyszínen, mind a helyszínen dolgoznak. A teljesítmény menedzsmentjéhez és a teljes jutalomhoz szintén szükség lesz újraszabályozásra, ahogy ez az új normális helyzet fejlődik.
- Melanie Peacock, MBA, PhD, CPHR, SHRM-SCP, Double M képzés és tanácsadás

Leegyszerűsítve: a munkakör megtervezése „egy olyan munkahely létrehozásának folyamata, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy elérje céljait, miközben motiválja és megjutalmazza a munkavállalót”. Ez nem csak értékeket ad a szervezeteknek, növeli a csapat teljesítményét és csökkenti a forgalmat - valódi kiteljesedéshez vezet. Láttuk a munkahelyi motiváció jelentőségének növekedését és a munkakörtervezés előtérbe helyezése kiváló módja a motivációnak ebben az évben.

 

Job-design-1024x569

 

5. Az alkalmazottak "wellnessének" átgondolása

Az egészséges csapatok egészséges egyénekből állnak. Ahogy nézünk az idei évre, a wellness továbbra is prioritást élvez a sikeres csapatok számára.

A válság éve után 2021-ben nagy hangsúlyt fektetnek a munkavállalók testi és lelki egészségére. Ez azt jelenti, hogy a szervezeteknek folytatniuk kell a rugalmas és távoli munkalehetőségeket, a megnövekedett egészség- és wellness-előnyöket, valamint a megnövelt szabadidőt. Ha az alkalmazottak egészségesek, a csapatok a szervezeti egészségre koncentrálhatnak.
–Micole Garatti, a Fairygodboss B2B marketing igazgatója

 

maslow-1

Amikor az alkalmazottak wellnesséről beszélünk, ez magában foglalja mind a testi, mind a mentális wellness-t. Ez rendkívül befolyásoló tényező a munkavállalók elkötelezettségében. Ez egyben alapvető fiziológiai szükséglet is, amely szükséges ahhoz, hogy az emberek magasabb szintű munkára koncentrálhassanak. Ezért elengedhetetlen, hogy a HR-csapatok megértsék a hatékony wellness programok előnyeit.

Valójában a legutóbbi, 2020-as alkalmazotti elkötelezettségről és a modern munkahelyről szóló jelentésünkből kiderült, hogy a magasan elkötelezett munkavállalók 3,2-szer nagyobb eséllyel vannak olyan csapatban, amely ösztönzi a munkahelyi szorongás és a stressz nyílt megbeszélését, mint az aktívan kikapcsolt alkalmazottak.

employee levels and wellness

Ha a mentális egészségről van szó, felhatalmazza alkalmazottait az igazi sikerre?

Idén nagyon fontos lesz a mentálhigiénés támogatás. Úgy gondolom, hogy látni fogjuk azt a lépést, hogy több mentális egészségi ellátást kínáljunk, mivel az elmúlt év sokak számára még nagyobb kihívásoknak bizonyult, és a HR-szakembereknek segíteniük kellene a probléma megbélyegzésében.
–Jon Thurmond, SHRM-SCP, a HR Social Hour Félórás Podcast társműsorvezetője

 

employee-health-png

6. Fokozott újrakészítés

Az újratermelés az utóbbi években aktuális téma volt, de még aktuálisabbá vált, amikor a pandémiában bekövetkezett bizonytalanság ideje alatt több millió dolgozó veszítette el munkáját. Emellett a járvány kezdete óta sok vállalatnak üzleti modelljét adaptálnia kellett az új igények kielégítésére. Ezek az események sok munkavállaló számára kibővítették a készségek közötti különbségeket jelenlegi feladataikban, és mint a kutatás kimutatta, az alkalmazottak 80% -a nem rendelkezik a jelenlegi és jövőbeli szerepéhez szükséges képességekkel. Tehát 2021-ben számíthatunk arra, hogy több munkáltató követeli az új és magasabb szintű készségekre való áttérést, amelyek jobban megfelelnek új üzleti modelljeiknek, és fektetnek be alkalmazottaik átképzésébe.
- Osasumwen F. Arigbe, PHR

A versenyképesség és az innováció megőrzése érdekében a csapatának megfelelő képességekkel kell rendelkeznie. Jövőbiztosíthatja a szervezetét azáltal, hogy most befektet az újratervezésbe. Beszéltünk a szakmai fejlődés és a továbbképzés előnyeiről, és ez az az idő, amikor felkészítjük alkalmazottait a hosszú távú sikerekre.

7. Új technológiák beépítése

A tavalyi események oly módon katalizálták technológiáink átvételét, ahogyan senki sem tudta megjósolni. Az a hirtelen váltás, amellyel tavaly márciusban sok munkahely szembesült, szükségessé tette az új technológiák beépítését a munka szinte minden területébe.

2020-ban mindenki jól érezte magát a videointerjúkban. Úgy gondolom, hogy ez nagyobb kényelmet fog eredményezni az AI és más virtuális eszközök használatával a felvételi menedzserek és HR és a jelöltek közötti kommunikációhoz. Ezek a megfelelő módon bevezetett eszközök meleg, üdvözlő érzést kelthetnek a jelölt iránt, és némi megkönnyebbülést jelenthetnek a toborzó személyzet számára a folyamat néhány apró részletének kezelésével.
–Wendy Dailey, a HR Social Hour Félórás Podcast társműsorvezetője

Ennek ellenére sokan még mindig megtanulják, hogyan lehet a technológiát beépíteni a munkafolyamatunkba. Bár már megszokhattuk a kommunikáció új eszközeit és módjait, fontos tudomásul venni, hogy mindenki egyedi kihívásokkal néz szembe és különböző szintű kényelemmel rendelkezik.

Őszintén aggaszt a Zoom fáradtsága. A „kamerák bekapcsolva” szabály újragondolása szerepel a listán.
–Julie DeBuhr, az 1Password HR igazgatója

 

fixing-problems

Búcsúzó szavak

Noha egészséges tudomásul venni az idei év kihívásait, fontos megértenünk azokat a lehetőségeket is, amelyek 2021-ben megvannak a csapatok pozitív hatására a hatékony HR révén.

A szervezeteknek úgy kell elhelyezkedniük, hogy boldoguljanak a fent említett trendek befogadásával, az új helyzetekhez való alkalmazkodással és a sikeresebbé válással. Tanuljunk az elmúlt évből, hogy összejöjjünk és jobb jövőt építsünk.

Írta: Ben Travis

 

Elsőként szeretnél értesülni a legújabb állásokról?

Add meg a nevedet és email címedet mi pedig hetente elküldjük neked a legújabb állásajánlatokat!