21 mód a távoli munkarutin átkapcsolására

Az otthoni munkavégzés új és normálisnak tűnik az emberek számára szerte a világon. Bár az otthoni munkavégzés fantasztikus lehetőség lehet, hihetetlenül elszigetelő kihívást jelenthet - különösen, ha megszokta, hogy bemegy az irodába.

 

Az otthoni munkavégzés új és normálisnak tűnik az emberek számára szerte a világon. Bár az otthoni munkavégzés fantasztikus lehetőség lehet, hihetetlenül elszigetelő kihívást jelenthet - különösen, ha megszokta, hogy bemegy az irodába.

A Buffer távoli munka 2020 - as állapota megmutatta, hogy a távmunkások számára a kommunikáció / együttműködés és a magány jelentette a leggyakoribb kihívást. Előfordulhat, hogy az irodában működő folyamatok és normák nem működnek távolról!

Az a jó, hogy nem feltétlenül ragadt bele a jelenlegi rutinjába. Képes összekeverni a dolgokat a termelékenység javítása érdekében. Mindannyian használhatnánk néhány új otthoni munkavégzési tippet!

Összeállításra került egy lista 21 ötletről, amelyeket az egyének, a csapatok és a vállalatok felhasználhatnak a távmunka rutinjának megváltoztatására. Készen áll arra, hogy belemerüljön a listába, és adjon némi fűszert a mindennapokhoz, miközben otthon dolgozik? 🌶

Miért jó ötlet a WFH rutin váltása? 

 

relaxed-wfh-01

A mindennapi élet WFH meglehetősen monoton lehet. A munkahelyi monotonitásnak káros mellékhatásai lehetnek. Például kiégést, az összpontosítás hiányát, alacsony termelékenységet okozhat, és végül egy független munkahelyet teremthet. Tudjuk, hogy a munkavállalói elkötelezettség a vezérelt vállalati kultúra sarokköve.

Sok vállalat nem engedheti meg magának, hogy stagnáljon. Ezek az egyszerű fejlesztések felpezsdíthetik csapatát, és újra izgatottá tehetik munkájukat! 

7 módszer az egyének számára a távoli munkamódszer megváltoztatására

Először beszéljünk arról, hogy az egyének hogyan válthatják át munkájukat az otthoni rutinból. Ha alkalmazottja, menedzsere vagy akár vezérigazgatója küzd a távoli munka rutinjának monotonitása miatt, próbálja ki ezeket az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos tippeket.

Szerezzen be egy WiFi hotspotot 

Az otthoni munkavégzés nem azt jelenti, hogy az asztalához kell kötni. A Wi-Fi hotspot megszerzése lehetővé teszi, hogy bárhová is megy, csatlakozzon az internethez.

Ne féljen keveredni a munkahelyén - költözzön át a teraszára, vagy irány a park! Ha reggel friss levegőt kap, miközben ellenőrzi az e-mailjeit, akkor elindíthatja a napot.

 

working-outdoors-01

Használja az 50/10 szabályt 

A munka és a magánélet egyensúlya a világjárvány idején mindenki számára kihívást jelent. Sok alkalmazott hosszabb ideig dolgozik , és ez nem jó. A több óra nem feltétlenül jelent magas színvonalú munkát vagy jobb termelékenységet.

Ennek egyik módja az 50/10 szabály alkalmazása. Ez a szabály 50 perc összpontosított időt ad, amelyet 10 perces szünet követ. Legtöbben nem tudunk órákig koncentrálni. Nézze meg a Pomodoro technikát is , amely 25 perc fókuszált időt és 5 perces szünetet biztosít minden koncentrált sorozat után. 

A munkával eltöltött idő és a szünetek szántszándéka segít jobban eligazodni a munkanapon.

Próbálja ki a golyós naplózást

A Bullet journaling csodálatos módja annak, hogy reggelre szánjon egy kis időt arra, hogy megtisztítsa a fejét. A naplóírás terápiás lehet, és segíthet eligazodni az érzéseiben, amelyeket a munkájával kapcsolatban tapasztal. Ne tartsa vissza az érzelmeit, és ne nyomja félre őket!

Annak tudomásul vétele, hogy mit érez a munkával és mi vár még rád, segít megbékélni azzal, amit érzel. Nem ismerheti el a munkahelyi problémákat, ha tudatosan nem tudja, hogy léteznek.

Díszítsd a helyed

 

working-from-home-01

Sokunknak az irodai munkából az otthoni iroda gyors összedobásáig kellett eljutnia. Valószínűleg nem becsülte meg a távoli munkaélet félig állandó jellegét.

Itt az ideje, hogy komolyan vegye a távolimunka területet. Szánjon egy kis időt arra, hogy díszítse a helyét, és működőképessé és inspirálóvá tegye a belépést. Néhány egyszerű apróság az otthoni irodában, például ergonomikus szék, jobb megvilágítás, keretes képek és színes irodai kiegészítők teszik élvezetesebbé és eredményesebbé munkanapját.

Öltözz (valójában öltözz!) Pénteken

Az egyik izgalmas trend, amely felbukkant, a Fancy Fridays!

A divatos péntekek alkalmat adnak az öltözködésre, még akkor is, ha nem megy be az irodába. Az öltözködésre nagy szükség van, mivel az, egy úgynevezett mentális lökést ad a munkavállalónak.

Vásároljon álló íróasztalt

Az íróasztalba történő befektetés nagyszerű módja a távoli munkarutin javításának.

Az irodai munka is elég mozgásszegény, de legalább ott az embernek sikerült kijutnia az irodából, nyüzsögni a kollégákkal, vagy elfogyasztani a munkatársakkal egy ebédet.

Amikor otthon vagy, minden megtalálható a számítógépeden. Tényleg nem kell mozogni ... egyáltalán. Az íróasztal lehetővé teszi, hogy minden nap felálljon és részt vegyen valamilyen tevékenységben.

Légy szelíd magaddal 

 

staying-zen-at-home-01

Senki sem készült fel egy globális járványra. Az aktuális események kezelése és ez az általános furcsaság sok ember számára kihívást jelenthet. Légy kedves magaddal, ha a projekted nem volt olyan sikeres, mint azt jósoltad, vagy ha nem tudtál mindent eltalálni a teendők listáján. Az idők stresszesek!

Mindannyian megtanulunk megbirkózni a feladattal. Tartson szüneteket, méretezze vissza a projekt hatókörét, és legyen elnézőbb kollégáival, ez az ami a lehető legjobb megoldás. 

7 módszer a csapatok számára, hogy felrázzák távoli munkájukat

Ezután vitassunk meg néhány kiváló módszert a csapatok számára, hogy kijussanak a komfortzónájukból. Amikor mindenki otthonról dolgozik, kihívást jelenthet a kapcsolat. Íme néhány tipp, hogy összehozza csapatát ebben a társadalmilag távoli időben.

Végezze el a projekt sprintjeit

 

working-on-window-sill-01

Gyakran a csapatok millió különböző irányba húzódnak. Ez a fókusz hiánya hatalmas hatással van a megvalósításra. 

Akár mérnöki, marketing, akár ügyfelek sikereiről beszélünk - használhatja a projekt sprintmodelljét, hogy időben elvégezze a munkát. A koncentrált munka mindig jobb lesz, mint a zavart munka.

Korlátozza az értekezleteken töltött időt

A találkozók akkor lehetnek hasznosak, ha produktív felépítésűek. Sok értekezlet feleslegesen hosszú, nehézkes és meghatározott cél nélkül történik.

Nem csak ez, de az értekezletek is drágák! Minden értekezleten eltöltött óra elvonja az alkalmazottait egy fontos feladattól - különösen, ha a csapata kicsi. Ügyeljen arra, hogy napirendeket hozzon létre az értekezletekhez, és blokkolja a naptárban a mély fókuszáláshoz szükséges időt. Tartsa szem előtt a Parkinson-törvényt, amikor a találkozókról van szó.

"Mindennapos megfigyelés, hogy a munka kibővül, hogy kitöltse a befejezéséhez rendelkezésre álló időt."

Az értekezlet kibővül, hogy elférjen az általa adott tárolóban. Ha harminc perces találkozóról van szó, ne ütemezze egy órára.

Építsen szándékos kommunikációt a napi standupokkal 

 

working-at-the-kitchen-table-01-1

Ez alatt az idő alatt hiányozhat a kommunikáció, különösen a kávéfőző körüli apró beszédek nélkül! A napi standupok nagyszerű módja annak, hogy meglássák a csapat arcát és megértsék, mire készülnek.

Fontolja meg, hogy a csapat tagjai hogyan működnek a legjobban, mielőtt ezeket a standupokat végrehajtanák - egyes alkalmazottak inkább a reggeli standupokat kezdik a nap elindításához, míg mások szerint ez zavaró. Keresse meg, hogy mi a legjobb a csapata számára.

Együttműködés egy másik csapattal vagy vállalati partnerrel 

Az együttműködés hatékony módja lehet annak, hogy más emberekkel találkozzunk, miközben kitörjük magunkat a munkából. Íme néhány példa a futtatható partnerségekre:

  • Dolgozzon együtt egy másik marketing csapattal egy blogbejegyzésen
  • Készítsen különleges ajánlatot két értékesítési csapat között
  • Hozz létre versenyt egy másik céggel
  • Készítsen virtuális találkozót és köszöntsön társaságukkal a Zoom Rooms használatával
  • Rendezzen oktatási webes szemináriumot egy másik céggel

Adjon időt az embereknek arra, hogy izgalmas projekteken dolgozzanak

Az otthoni munkavégzés sokkal kellemesebb, ha olyan projekten dolgozhat, amely felpezsdít. Kérj meg mindenkit, írja le munkájának egy olyan részét, amelyre koncentrálni szeretne.

Készíthet egy személyes sprintet, vagy csak adhat nekik egy negyedet, hogy jelentős előrelépést érjenek el ebben a feladatban. Ha megengedi az alkalmazottaknak, hogy hetente néhány órát szenteljenek egy szenvedélyes projektnek, az innovatív vállalati funkciókat eredményezhet! 

Töltsön időt virtuális csapatfejlesztésre 

 

working-on-floor

A tanulásnak és a fejlődésnek az elméd élén kell állnia.

Készítsen szakmai fejlesztési tervet csapata számára, és fektessen bele erőforrásokat, miközben mindenki otthon dolgozik. Legyen szó akár szakértői előadó felvételéről egy csapatértekezletre, akár az osztályának ismereteinek megosztásáról, szánjon időt arra, hogy mindenki naprakész legyen a szakterület legfrissebb információival.

Csapat kihívás fogadása 

A gamification egy remek módszer a dolgok feldobására! Az ajándékkártyák nagy ösztönzést jelentenek. Hozzon létre egy csapat kihívást, és ajánljon fel ajándékkártyát a nyertes kedvenc boltjába. Íme néhány példa a csapat kihívásaira:

  • Hány releváns értékesítési hívást / e-mailt indíthat egy nap alatt?
  • Ki tudja elkészíteni a legjobb UX-tervet egy új szoftverfrissítéshez?
  • Ki állhat elő a legtöbb blogbejegyzés-ötlettel?
  • Hány releváns potenciális alkalmazottat érhet el a LinkedIn-en?
  • Ki találja meg a legjobb / legkreatívabb megoldást egy vállalati problémára?

7 módja annak, hogy a vállalatok frissen tartsák távoli munkájukat

Összefoglalva, vitassuk meg a vállalatok hét módját, hogy otthoni rutinból válthassák át munkájukat. Ezek az ötletek felhasználhatók vállalati szinten, hogy kapcsolatokat teremtsenek a vállalaton belül.

Fogadó közösségi órák 

 

remote-socializing-01

Először próbáljon ki különféle távoli társadalmi eseményeket és tevékenységeket. A nagyítás boldog órája alatt egymásra bámulni ... nem érdekes! 

Íme néhány szórakoztató közösségi óra, amelyet megtervezhet a csapatának: 

  • Csoportos edzés
  • Gyorsabb ismerkedés
  • Szemetelő vadászik
  • Főzőverseny / csapatebédek
  • Kézműves foglalkozások

Kezdje el megosztani a nyilvános elismerést

Keverje össze a távoli munka rutinját a nyilvános elismerés eszközének megvalósításával. Az embereket szeretik elismerni kemény munkájukért, és ez kihívást jelenthet, ha mindenki távolról dolgozik. Meg kell találni a módját az alkalmazottak felismerésére, még akkor is, ha nem találkozik négyszemközt.

Indítson beszélgetéseket a csevegőeszközön keresztül 

 

work-from-couch-01

Van témán kívüli csatornája a vállalati csevegő eszközén? Könnyű eltávolodni egymástól ez idő alatt, ezért ezek a csacsogós csatornák segítenek abban, hogy folyamatosan tartsa a kapcsolatot a társaság mindenkivel.

Kísérletezzen rugalmas ütemezéssel

 

work-from-bed-01

Valószínűleg az alkalmazottjaidnak le kellett mondaniuk a vakációkat, de ez nem azt jelenti, hogy csak a tervezett szabadidőt kellene ledolgozniuk! Az alkalmazottak nem dolgozhatnak folyamatosan anélkül, hogy kiégnének. Ügyeljen arra, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy szakadjanak el munkahelyüktől, legyen meg a magánélet-munka egyensúlya. 

Érdemes kísérletezni a rugalmas ütemezéssel, főleg most otthon a gyerekes szülők számára. 

Írta: Amanda Cross

Elsőként szeretnél értesülni a legújabb állásokról?

Add meg a nevedet és email címedet mi pedig hetente elküldjük neked a legújabb állásajánlatokat!