A 11 legvilágosabb munkavállalói elkötelezettségi statisztikák

Az alkalmazottak elkötelezettsége az az érzelmi elkötelezettség, amelyet az alkalmazott a munkájával, a csapat céljaival és a vállalat küldetésével szemben vállal.

 

Mi a munkavállalói elkötelezettség?

Az alkalmazottak elkötelezettsége az az érzelmi elkötelezettség, amelyet az alkalmazott a munkájával, a csapat céljaival és a vállalat küldetésével szemben vállal. Az elkötelezettség lehet a különbség az alkalmazott között, aki csak annyit tesz, hogy boldoguljon, és egy alkalmazott között, aki mindig megteszi az extra mérföldet. Ez a forrása számos fontos munkahely előnyeit mint azt rövidesen látni fogjuk.

Az elkötelezettség megértése és mérése azonban nem olyan egyszerű, mint annak eldöntése, hogy valaki „elkötelezett” vagy „független” - van olyan spektrum vagy tartomány, amelyre a legtöbb alkalmazott valahol esik. És ahol ezen a tartományon végeznek, valószínűleg nagyobb hatással lesz a szervezete céljaira, mint azt elképzelheti.

Minden további kérdés nélkül merüljünk el közvetlenül a munkavállalók elkötelezettségének összképi hatásainak statisztikáiban.

Mennyire elkötelezett a legtöbb alkalmazott?

Először állapítsunk meg egy alapvonalat. Az alkalmazottak foglalkoztatási szintjének ismerete az egész munkaerő számára elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, hol tart jelenleg a saját cége.

1. Az amerikai munkavállalók mindössze 34% -a számol be arról, hogy elkötelezettnek tartja magát a munkahelyén.

 

superhero-guy-01

A munkavállalói elkötelezettség tendenciái évről évre ingadoznak, de az egyik tendencia jellemzően ugyanaz marad: a munkahelyi elkötelezettség általában a munkaadók többségének jelent nagy kihívást. Az alkalmazottak 53% -a egyáltalán nem foglalkozik munkájával, problémákat okozva a termelékenység és a munka minősége miatt.

Hogyan befolyásolhatja munkavállalói (vagy akár ügyfélként) moráljukat, ha azoknak a többségét, akikkel kapcsolatba lépnek, mentálisan ellenőriznek?

Mondanom sem kell, hogy a szervezeteknek sok teret kell lefedniük az alkalmazottaik jobb bevonása szempontjából.

2. A munkavállalók 17% -a aktívan el van kapcsolva a munkahelyén.

Míg az elkötelezettség egy spektrumra esik, az alkalmazottak csaknem egyötöde aktívan lekapcsolódik. Ennek mérgező hatása lehet nemcsak rájuk, hanem csapataikra, vezetőikre és azokra az ügyfelekre is, akikkel kapcsolatban állnak.

Valószínűleg mindannyian a csillagoknál kevesebb ügyfélszolgálat fogadóinak vagyunk. Hogy érezte magát utána? Milyen benyomást tett a szervezetre?

Gyakran előfordul, hogy a rossz vásárlói tapasztalatok arra késztetnek bennünket, hogy le akarjuk írni az egész vállalatot - így az elbocsátott munkavállalók csaknem 20% -a gondot okozhat az ügyfelek megtartásában, az ügyfelek megtartásában és a munkavállalók moráljában.

Szóval, hogyan tudjuk ezt megoldani?

Milyen tényezők befolyásolják leginkább a munkahelyi elkötelezettséget?

3. A magasan elkötelezett szervezetek más szervezeteknél nagyobb valószínűséggel mérik az elkötelezettséget, és évente többször is mérik.

Azok a szervezetek, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét prioritásként kezelik eléggé ahhoz, hogy felmérjék csapattagjaikat erről, általában jobban elkötelezettek. Meglepetés!

A referenciaértékek meghatározása és a visszajelzések iránti nyitottság a pulzusfelmérések alapján azt mutatja, hogy a vállalat hajlandó meghallgatni alkalmazottai aggodalmait és intézkedni ezek ellen. Nem csoda, hogy a magasan elkötelezett szervezetek szorosan összefüggenek az elkötelezettség mérésével.

4. A vezetők teszik ki a munkavállalói elkötelezettségi pontszámok eltérésének 70% -át.

 

manager-employee-working-together-01

A Gallup szerint a menedzser megkönnyítheti vagy megtörheti alkalmazottai tapasztalatait.

Nem itt dolgozik, hanem annak, akinek dolgozik.

A munkahelyi bizalom számít, és ez kétirányú utca. Az alkalmazottak elvárják, hogy vezetőik egyértelműek legyenek a változásokat illetően, hatással lehetnek rájuk, vigyázzanak és a legjobb érdekeik szerint cselekedjenek, és szükség esetén támogatást nyújtsanak - és ha ezek az elvárások nem teljesülnek, az alkalmazottak nem érzik magukat bizalommal vagy elkötelezetten a vezetőik iránt. .

A jó vezetők - akik elismerést, együttérzést és támogatást kínálnak, és támogatni akarják alkalmazottaik tanulását és fejlődését - óriási hatást gyakorolnak az elkötelezettség szintjére. Hasonlóképpen, a mikrovezetők, az alkalmatlan vagy megbízhatatlan vezetők és az agresszív vezetők is melónak érezhetik a munkát.

5. A magasan elkötelezett alkalmazottak 2,1-szer nagyobb eséllyel dolgoznak egy vállalatnál, ahol munkavállalói elismerési program működik, mint az aktívan kikapcsolódott alkalmazottaknál.

Az eredmények benne vannak - az elismerés számít!

Kemény munkánk és eredményeink elismerése és elismerése hihetetlenül érvényes - és ugyanezen szempontból a legjobb munkánk figyelmen kívül hagyása és észrevétele mélyen elbátortalanító és demotiváló.

6. A magasan elkötelezett alkalmazottak 91% -a elégedett szakmai fejlődési lehetőségeivel, szemben az aktívan független alkalmazottak csupán 28% -ával.

 

woman-walking-to-spot-01

Az emberek virágozni, növekedni és tanulni akarnak. Amikor az alkalmazottak megkapják ezeket a lehetőségeket, akkor nagyobb valószínűséggel kapcsolódnak a munkájukhoz, és valóban arra törekszenek, hogy jobban teljesítsenek.

A másik oldalon, amikor az alkalmazott stagnálónak vagy fojtottnak érzi magát, az apátia és az unalom érzése gyorsan kialakulhat és súlyosbodhat. Ha nincs hova növekedni, az alkalmazottak valószínűleg nem vesznek részt a munkájukban.

7. A magasan elkötelezett alkalmazottak 3,3-szor nagyobb valószínűséggel érzik úgy, hogy megfelelő visszajelzést kapnak szerepükért és hozzájárulásukért, mint az Aktívan leválasztott alkalmazottak.

A visszajelzés az, hogyan tanulunk. Enélkül nehéz végérvényesen tudni, hogy helyesen cselekszünk-e, vagy van jobb módszer.

Túl sok vezető követi el azt a hibát, hogy csak egyfajta visszajelzést ad - kritikát vagy dicséretet. Senki sem élvezi, ha kritizálják és soha nem ismerik el, amit csinál, de vannak hátrányai annak is, ha csak dicséretet kapunk. Túl sok dicséret, annak érzékelése nélkül, hogy az alkalmazottak hogyan növekedhetnek, fejlődhetnek vagy léphetnek a következő szintre, üregesek lehetnek és végső soron károsak lehetnek a munkavállaló fejlődésére.

Itt van a legfontosabb: az edzői alkalmazottak növekedést ösztönző módon. Ismerje fel, hogy az emberek mit csinálnak jól, legyenek radikálisan őszinték a jobb megvalósításhoz, és mindig kínáljon támogatást és mazsorettet a növekedés, a fejlődés és a kiterjesztett tanulás területén.

Hogyan befolyásolja az elkötelezettség az alkalmazottak és az üzleti teljesítményt?

8. A magasan foglalkoztatott alkalmazottak több mint 60% -a úgy érzi, hogy munkájuk pozitívan befolyásolja fizikai egészségüket.

 

heart-stitching-01

És nem tévednek - a munkahely fizikai környezetétől a wellness programokon át a megbetegedés valószínűségéig a munka hatással van az alkalmazottak egészségére.

Ha az alkalmazottak kiégnek, stressz alatt vannak és túlterheltek, akkor nagyobb eséllyel betegednek meg. A másik oldalon, amikor az alkalmazottak úgy érzik, hogy munkájuk és életük kiegyensúlyozott, akkor rendelkeznek a sikerhez szükséges erőforrásokkal. Ráadásul az, hogy elismernek és megbecsülnek, mindig kellemes energiát ad. 

9. Az elfoglalt alkalmazottak 21% -kal produktívabbak, mint a nem foglalkoztatottak.

Van értelme, nem igaz? Amikor a csapatok elkötelezettek és kapcsolódnak a munkájukhoz, nagyobb valószínűséggel lesznek produktívak, mint a csapat nélküli csapatok.

A produktív alkalmazottak a jövedelmezőség növelésétől az erőforrások optimalizálásáig minden szempontból előnyösek. A termelékenység nagyon szorosan kapcsolódik a vállalatok nyereségességéhez, és a modern vállalatok sikereinek legfőbb hajtóereje.

10. A magasan elkötelezett alkalmazottakkal rendelkező vállalatok 59% -kal kevesebb forgalmat látnak.

Az elkötelezett alkalmazottak megjelennek dolgozni - és ott maradnak.

Egyszerűen fogalmazva, az elkötelezett alkalmazottak megtalálják a céljukat a munkájukban, megkönnyítve ezzel az izgalmat minden új nap miatt. Minden más elfoglalt alkalmazott mellett, amit az asztalra terítenek, az egyszerű tartózkodás azt jelenti, hogy cégeik évente ezreket spórolnak a forgalom és a toborzás költségein.

Ráadásul az intézményi tudás kiépítése és megőrzése? Ez csak a cseresznye a munkavállalói elkötelezettség tetején.

11. Az elkötelezett csapatok 22% -kal több profitot termelnek szervezeteik számára.

 

profits-increase-01

Ebben a még 2013-ban végzett tanulmányban az eredmények azt mutatták, hogy a foglalkoztatott munkavállalókkal rendelkező vállalatok részvényenkénti eredménye magasabb, és ezek a vállalatok is gyorsabban gyógyultak a recesszióból.

Érdekes módon különbség van az erősen elkötelezett és az átlagosan elkötelezett csapatok között.

Amikor a vállalatok átlagosan kilenc alkalmazottat foglalkoztatnak minden független alkalmazottnál, akkor általában 147% -kal magasabb egy részvényre jutó eredmény. Ha azonban az elbocsátott alkalmazottakat minden egyes leválasztott alkalmazott után háromra csökkenti, akkor ezek a vállalatok 2% -kal alacsonyabb részvényenkénti nyereséget tapasztalnak a versenyükhöz képest.

A csapat tagjainak elkötelezettsége teljesítmény, de mindig van hová növekedni - és a vállalat nyeresége meg fogja köszönni ezt.

Elvihetők

Intuitívnak tűnhet, hogy az elkötelezett csapatok természetüknél fogva jobban elkötelezettek és érdeklődnek a munkájuk iránt, hatékonyabbak, nyereségesebbek és nagyobb valószínűséggel maradnak alkalmazásban. Végül is - a boldogság fertőző, és amikor egy csapat jól együttműködik, akkor elkötelezettebbek egymás és kölcsönös céljaik iránt, még a szervezeten kívül is.

A vezetők a szervezetükben elkötelezettség állapotának megértésével és az elkötelezettség javításával kritikus lépést tesznek egy boldogabb és egészségesebb munkaerő felépítése felé.

 

Írta: Elle Mason

Elsőként szeretnél értesülni a legújabb állásokról?

Add meg a nevedet és email címedet mi pedig hetente elküldjük neked a legújabb állásajánlatokat!