2020 HR iparági trendek és meglátások

A HR természeténél fogva változtatni és alkalmazkodni fog az alkalmazottakat érintő aktuális eseményekhez. Szóval, mire gondolnak a HR-szakemberek? Hogyan változtak a dolgok a globális járvány kezdete óta?

 

Sok minden történt 2020-ban!

2020 közepén készült egy tanulmány ezekre a kérdésekre! Meg akartuk érteni, kik a HR-vezetők, mi változott az érdeklődésükben, kihívásaikban és felelősségükben, és hol találnak megbízható információkat.

Ezt fogja megtalálni ebben az összefoglalóban!

Ezeket az információkat összehasonlítjuk a korábbi megállapításokkal is. 

Lássunk hát neki!

HR érdekek, felelősség és kihívások 2020-ban

Annak érdekében, hogy megértsük a HR közösségközpontúságát, megkérdeztük a HR vezetőket, hogy milyen témák és trendek (az összesen 26-ból) érdeklik őket, milyen felelősségeik vannak és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a szerepükben. Változtak ezek a témák a korábbi trendekhez képest?

Érdeklődési körök

Érdeklődési körökben több mint két tucat választás közül három egyértelmű különbség volt: a munkavállalók elkötelezettsége, a vállalati kultúra és a munkavállalók elismerése. Ugyanez a három téma vezette a listát, amikor két évvel ezelőtt ugyanazt a felmérést végeztük, és továbbra is ugyanezt hallottuk a HR-szakemberek közönségétől.

Ha egyre népszerűbb témákról van szó, azt találtuk, hogy a következő témák nyerték el a legnagyobb jelentőséget: távmunka, vezetés, csapatmunka és sokszínűség / befogadás.

2020 több okból is vízválasztó év volt, de különösen a COVID-19-járvány erős hatást gyakorolt a társadalomra, beleértve a munkahelyet is. Ennek a jelenlegi eseménynek a hatása határozottan rányomta bélyegét arra, hogy a HR-vezetők hogyan viszonyulnak és gondolkodnak munkájukon.

A legutóbbi felmérésünk óta az érdeklődés lassulásáig a megtartás és a fluktuáció volt a legnagyobb mértékben csökkenő téma (-32%). A legutóbbi munkanélküliségi számok vizsgálata, különösen 2020 második negyedévében, a tehetetlenség érzetét jelezheti, mivel a vállalatok karcsúsítják a munkaerőt.

Feladatok

Ami a felelősséget illeti, a munkavállalók elkötelezettsége vezeti a listát. Mivel a munkahelyek sok új változás előtt állnak ebben az évben, a munkavállalók bevonása továbbra is a HR vezetők fő feladata.

Nem sokkal később azonban ott volt a fedélzeten a munkavállalók bevonása kérdéskör. A válaszadók 67% -a volt felelős azért, hogy az új alkalmazottak felgyorsuljanak, ami nehezebbé válik a csak távoli vagy első távoli munkaerő alkalmazása esetén. A csoport legfontosabb feladatai a vállalati kultúra, az alkalmazottak elismerése és az alkalmazottak tapasztalatai voltak.

Érdemes megjegyezni, hogy a távmunka a HR-vezetők 50%-ának, a sokféleség / befogadás pedig a HR-vezetők csupán 48%-ának volt felelőssége - érdekes lesz látni, hogy ezek a számok nőnek-e, vagy éppen ellenkezően csökkeni fognak.

Kihívások

Tehát mivel küzdenek a HR-vezetők? Amikor a szerepeikkel kapcsolatos kihívásokról kérdeztük őket, a HR-vezetők széles választékkal válaszoltak. Néhány kihívás hasonló volt az érdeklődésükhöz és felelősségükhöz, nevezetesen a munkavállalói elkötelezettség, a vállalati kultúra és a munkavállalók elismerése.

Azonban „a megtartás és a fluktuáció volt a HR-vezetők leggyakoribb kihívása. Sok esetben az elbocsátásokkal küzdő szervezetek több felelősséget és elvárást helyeztek egy kisebb csapatra, ami azt jelenti, hogy a munka megterhelőbbé vált sok munkavállaló számára.

A teljesítménymenedzsment egy másik fontos kihívás a HR-vezetők számára, mivel már meglévő csapatuk támogatásán munkálkodnak - ezt a toborzás követi a terjeszkedés módjaként.

A távmunka a válaszadók 21% -ának jelent kihívást, a sokféleség / befogadás pedig közvetlenül mögöttük szerepel 19%-al.

HR közösségi tanulási trendek

Hogyan fejlődnek tovább a HR vezetők szakmailag? Milyen forrásokat keresnek és hogyan bíznak bennük? Szerettük volna megtudni, hogy a HR-vezetők hogyan tartanak lépést az iparral, és hogyan változott ez a legutóbbi vizsgálatunk óta.

Csatornák

A legjelentősebb változás nem volt teljesen váratlan.

A személyes konferenciák jóval kevésbé lettek fontosak, mint korábban, és a webináriumok elfoglalták helyüket (legalábbis egyelőre). Lehet, hogy a digitális tanulás és a virtuális hálózatépítés nem mindenki számára előnyben részesítendő, de a legtöbb HR-vezető számára ez lett a szokás.

Ugyanezen vonalon a HR-szakemberek új módszereket keresnek társaikkal való kapcsolattartáshoz és a legújabb iparági bevált gyakorlatokhoz. Megállapítottuk, hogy az online közösségek növekednek, a PeopleGeeks és a Resources for Humans két nagyon népszerű online HR közösség.

Számos csatorna hasonló maradt a korábbi szintekhez - például a hírlevelek továbbra is nagyon fontosak -, bár a közösségi média csúszott, és a könyvek egyre fontosabbá váltak.

Egyesületek

Kíváncsiak voltunk az ipari szövetségek hatására is. Nem meglepő, hogy az SHRM volt a tiszta győztes! Az olyan ipari szövetségek, mint az SHRM, hálózatépítést biztosítanak a tagok számára események révén, fontos frissítésekkel publikációik révén, és a HR-iparnak a munkahelyi törvények és a munkaerő-menedzsment témakörében szólalnak fel.

Egy másik fontos elem a továbbképzés és a képesítés értéke - a HR-en belül a szakemberek 34% -ának van legalább egy HR-tanúsítványa (pl. PHR, SHRM-CP).

HR szoftvereszközök

Ha a HR eszközökről van szó, rengeteg közül lehet választani!

Tehát megkérdeztük a HR vezetőket, hogy milyen eszközöket használtak a csapataik. Nem meglepő, hogy a bérszámfejtő szoftver volt a leggyakoribb, ezt követte valamilyen emberi erőforrás információs rendszer / szoftver.

A szervezetek növekedésével növekszik a robusztus erőforrás információs rendszer / szoftver iránti igény. A válaszadóink közül nagyjából egyharmadnál volt alkalmazott munkavállalói elismerési program.

Sok olyan tényezőt is megvizsgáltunk, amelyeket a HR-vezetők figyelembe vettek, amikor szoftvereket választottak szervezeteik számára. Arra kérve a válaszadókat, hogy rangsorolják a tényezőket egymással szemben, egyértelmű előnyben részesítettük a könnyű kezelhetőséget, az ügyfélszolgálatot és az integrációkat.

Nyilvánvaló, hogy a HR-csapatok sok különböző területet kezelnek, és az automatizálás révén az időmegtakarításhoz megfelelő eszköz áll rendelkezésre, mint más tényezők, például a hasonló szervezeteknél szerzett tapasztalatok.

Módszertan

Egy felmérés alapján 28 ország több mint 40 iparágának 192 válaszadóját kérdezték. Ezeket a válaszokat 2020 második negyedévében került kiértékelésre.

Mi a következő lépés?

2020 eddig viharos év volt, ez alól a HR szakma sem kivétel.

Míg a szervezetek továbbra is monumentális kihívásokkal néznek szembe, mi is örülünk a pozitív tendenciáknak a területen, a munkavállalók elkötelezettségének fokozott figyelembevételétől kezdve a rugalmasabb munkarendig és a digitális szakmai fejlődés fejlődéséig.

Számos felmérés eredménye tükrözi az eredményeket. Csapatként, amely olyan eszközöket kell létrehozni, amelyek segítik az embereket abban, hogy érezzék a célt és a haladást a munkában.

Reméljük, hogy Ön is átgondolja ezeket az eredményeket és azt, hogy ez mit is jelenthet a saját csapata /szervezete számára!

 

Írta: Ben Travis

Elsőként szeretnél értesülni a legújabb állásokról?

Add meg a nevedet és email címedet mi pedig hetente elküldjük neked a legújabb állásajánlatokat!